Importanta dezinfectantilor de maini in prezent

Post Related Products

Odata cu pandemia, specialistii in sanatate accentueaza necesitatea unei igienizarii riguroase a mainilor. Dezinfectarea mainilor este una dintre modalitatile prin care putem combate raspandirea noului virus, insa, acest obicei ar trebui sa existe in rutina noastra chiar si in afara contextului produs de COVID-19.

Care este motivul?

Ei bine, este important sa stim ca mainile sunt cele mai responsabile de raspandirea microorganismelor si a bolilor, studiile microbiologice demostrand ca germenii se pot transmite printr-o simpla strangere de mana. Asadar, dezinfectarea acestora este indispensabila pentru reducerea incarcaturii microbiene. Si, de aceea, acesti dezinfectanti de maini sunt atat de importanti pentru a fi cat mai protejati de bacterii, de virusuri si de microbii cu care intram in contact in fiecare zi si care ne pot afecta sanatatea.

Iata cum se realizeaza corect dezinfectarea mainilor:

Care sunt regulile de baza pe care trebuie sa le respectam in ceea ce priveste dezinfectarea mainilor?

Dezinfectarea mainilor trebuie sa se realizeze dupa spalarea si uscarea prealabila. Daca vrem sa ne dezinfectam cum trebuie, putem sa folosim cantitatea de produs indicata de producatorul solutiei dedicate. De obicei, pentru a avea inca un plus de eficienta, poti sa utilizezi minimul trei ml de produs dezinfectant. Timpul de contact necesar recomandat este de 30 de secunde, un minut.

Care este modalitatea corecta prin care putem sa ne dezinfectam mainile?

Urmareste acesti pasi din randurile de mai jos si incearca sa ii respecti cu strictete:

Incepe prin a aplica o cantitate suficienta de produs pe maini si distribuie-l uniform, fara a evita zona incheieturilor.

Continua prin freacarea palmelor intre ele de cinci ori.

Curata, cu interiorul palmei drepte exteriorul palmei stangi si viceversa. Nu uita de spatiile dintre degete.

Dupa aceea, continui cu freacarea mainilor, impreuna, palma peste palma, cu degetele intrepatrunse.

Apoi, prinzi degetul mare cu mana opusa si freca-le pe ambele prin miscari rotative.

Ulterior, continua cu rotirea in cercuri varfurile degetelor de la o mana in mana opusa.

Timpul de reactiei al substantelor dezinfectante este de aproximativ 30 de secunde.

Spalarea mainilor versus dezinfectarea lor

Ce este mai bine, sa ne spalam mainile cu apa si sapun sau sa folosim dezinfectantul?

Trebuie sa stim ca atat spalarea mainilor, cat si utilizarea produselor igienizatoare sunt eficiente cat timp sunt utilizate corect. Cele doua proceduri distrug majoritatea germenilor si agentilor patogeni, daca urmam sfaturile specialistilor. Important de retinut este ca dezinfectantul pentru maini este adesea alegerea cea mai accesibila atunci cand ne aflam in afara casei.

Care sunt criteriile dupa care trebuie sa ne ghidam in alegerea dezinfectantilor de maini?

Ai aflat deja ca importanta dezinfectarii mainilor joaca un rol major in raspandirea virusilor, bacteriilor si a microbilor, insa este esential sa stii cum sa alegi un dezinfectant eficient pentru maini.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), dezinfectantul de maini trebuie sa aiba cel putin 50 - 70% alcool. Este important ca un dezinfectant bun sa asigure atat rolul pentru care a fost creat, insa si sa ofere o ingrijire corespunzatoare pielii. Bineinteles, un astfel de produs de calitate nu lasa reziduuri pe piele in urma utilizarii.

De asemenea, este recomandata folosirea unei solutii dezinfectante pentru maini care, pe langa continutul de alcool sa contina si agenti de protectie care hidrateaza pielea si unghiile, chiar si atunci cand este utilizat frecvent.

Care sunt cele mai frecvente greseli in utilizarea dezinfectantilor de maini?

Una dintre cele mai mari greseli legata de dezinfectarea mainilor este utilizarea unor produse neavizate de catre Ministerul Sanatatii. Trebuie sa evitam sa facem acest lucru.

Aceasta nu este singura greseala, totusi. A doua greseala sa refera la mediul si temperatura in care sunt pastreate astfel de produse. Este foarte important de mentionat faptul ca produsele de acest tip trebuie sa fie pastrate in anumite conditii termice - de obicei, la temperaturi cuprinse intre 5 si 25 de grade, ferit de razele solare.

Avand in vedere toate aceste informatii, ia si tu in considerare achizitionarea unor dezinfectanti de maini de calitate si foloseste-le cu atentie pentru a te bucura de o eficienta la nivel superior.